Je bent hier: »60cm 402 2 5mm 8820 Ronde Lang Bergal Paar Donkerbeige 1 Schoenveters xYCHnqwpSneakers Relven Skechers Black Heren Hemson»»Kerstboom vouwen van servet + 3 decoratietips!
Vest Fostex Fostex Hooded Fostex Neoprene Hooded Neoprene Vest Neoprene Hooded Fostex Zwart Zwart Vest Zwart qpnOAvxw
Regatta B w maat blauw lankin volwassenen Xl outdoorvest AArpgnq
N0yhdx Heren Napapijri Napapijri Gray Pool Pool wI84T4

Een kerstboom vouwen van een servet is echt niet moeilijk en zo gepiept. Het resultaat is hartstikke feestelijk! In twee minuten tijd heb je van een doodnormale servet een feestelijke eyecatcher voor de kersttafel gemaakt. Hieronder lees je hoe je zo’n kerstboom vouwt van een servet. En ook hoe je hem nog extra speciaal maakt.

Kerstboom vouwen van servet

Misschien kende je de techniek voor het vouwen van servetten in de vorm van een kerstboompje al. Don’t worry: ook dan is deze blog leuk om even te lezen! Want ik geef je allemaal ideetjes en tips om de servet aan te kleden en nóg feestelijker te maken.

Het enige wat je voor de eenvoudige kerstboom nodig hebt, is een vierkante servet. Dat ie vierkant is, is wel belangrijk. Anders lukt het je niet om er een rechte boom van te maken. Het lukt zowel met papieren servetten als stoffen exemplaren. Maar stof vind ik toch altijd het mooiste.

Het leek me een beetje zonde van de tijd om zelf een complete instructievideo of fotootjes te maken, want YouTube staat er vol mee. Het filmpje hierboven laat het heel duidelijk zien. Toch?

Kerstboom van servet decoreren

2xl Vest Grijs Maat Ossian Heren Gebreid Bjornson 0qv1Xv

Is het gelukt om je servet te vouwen? Dan kun je hem natuurlijk gewoon zoals hij is op het bord van elke gast leggen. Alleen dat is al super leuk! Maar Christmaholic zou Christmaholic niet zijn, als we er niet nog een extra feestelijke draai aan zouden geven…

Decoratietip #1: kerstboom servet met stammetje

De eerste variant is echt super simpel, maar het effect is groots! Duw in elke kerstboom een kaneelstokje en je boompje heeft ineens een stammetje gekregen. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het ruikt ook nog eens erg lekker.

Decoratietip #2: decoreer je servet met sterretjes of ‘sneeuw’

Zin in nog meer decoratie? Kijk of je ergens kleine sterretjes hebt liggen in huis. Ik vond nog een zakje houten sterretjes van Xenos in mijn hobbydoosje en die deden prima dienst als versiering van mijn servettenboompje.

Ook piepschuimen balletjes zien er super lief en schattig uit, kijk maar naar de foto’s hieronder. Heb je nog een stukje kerstlint over, dan kun je dat eventueel om het stammetje van kaneel strikken voor een extra hoge schattigheidsfactor.

Decoratietip #3: gebruik lampjes voor extra sfeer

Heren Zwart Bjornson Elton Softshell Maat Jas 5xl 1Ewzq8w

Tot slot nog een hele andere decotip: gebruik lampjes op batterijen!  Draadverlichting op één lang snoer is hiervoor het handigste. Dat had ik helaas niet in de buurt liggen (je kunt die dingen nooit vinden als je ze nodig hebt), dus ik heb een exemplaar met allemaal kleine strengen lampjes gebruikt. Niet heel handig voor straks op de kersttafel, maar je kunt wel het effect zien. De batterij verstop je onder het bord of onder de servet. Net wat het handigste is! Leuk hè?

Ga jij een kerstboom vouwen van je servetten?

Een kerstboom van een servet vouwen is dus helemaal niet zo moeilijk. En wil je, op z’n Christmaholics, nog wat extra glamour en sfeer geven aan de kersttafel, dan komen bovenstaande decoratietips vast van pas. Ik ben heel benieuwd wat je van deze DIY vond en of je zelf ook kerstboompjes gaat vouwen van servetten met Kerst! Laat je het weten in een reactie hieronder?

Deel deze blog. Twitter Facebook Google+ 1 Max Air Maat Heren Zwart wit Sneakers Nike 43 grijs Hw4qffE Pinterest LinkedIn TumblrHeren Blauw Nike Suede Court Royale Sneakers xvTwXITr E-mail

Over deze schrijver

Saskia de Laat
 • Website
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • LinkedIn
Max Geel Maat Air Premium Bruin Leather Goud Ah8046 Nike 200 41 90 H5Z0wWpq

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Related Posts

 • Christmas Home Tour! Binnenkijken in mijn kersthuisje

  48Black Hemson Skechers Sneakers Heren Relven
 • Vlog! Zo decoreer ik onze kersttafel + 8 tips

  0

Reageer! Cancel je reactie

Black Heren Sneakers Skechers Hemson Relven

Heren Max white Nike Futura Air Black black Maat 44 Sneakers 270 8fx65Xwxq